Chris z Kapky Štěstí - Indy
bernský salašnický kluk - canisterapeut, stopař a skoro záchranář

Rodící se povaha Indyho

(4.1. 2011)
IndyČím víc mohu pozorovat, jak Indy roste a chová se, tím víc lze spatřit povahu, kterou má.
 

Ukecanej

Neznám ukecanějšího psa. Vše musí řádně okomentovat (štěkotem, kňouráním, pískáním...). Často dokonce "mluví" ze spaní. Občas jako by si štěknutím dodával odvahu - štěkne a pak vykoná "akci" :-).

Vytrvalej

Indy je velmi vytrvalý. A to nejen u toho, kdy předvádí, že aspoň měsíc nejed a já bych se tak s ním měl o svoji večeři podělit... Když loudí, tak jako první přijde a jako poslední odejde. Svůj "boj" jen tak nevzdává a to i když spíš furt prohrává, než vyhrává..

Rozvážnej

U Indyho se objevuje něco, co bych nazval "rozvážností". Není to dáno tím, že by byl nějak obezřetný, ale spíš tím, že je na vidět, že některé své kroky "jako by promýšlel". Je to dáno i tím, že je hodně klidný a působí vyrovnaně.

Odvážný/seběvědomý 

Ač to vypadá tak trochu v rozporu s předchozí vlastností, tak jednu věc Indymu nelze odepřít - odvahu. Oproti ostatním psům se bojí znatelně méně. S tím souvisí i to, že působí sebevědomě...

Klidný

Kupodivu je velmi klidný. Nejančí a když zjistí, že něco prostě nezmění, tak se s tím smíří. Silvestrovské dělobuchy prakticky ignoroval. Neznámé prostředí (zoo, jízda vlakem) zvládá naprosto pohodově.

Mazlí se rád, ale ne moc

Myslím, že nadpis řekl vše.

Jídlo až na prvním místě

Toto je hned vedle maxima seběvědomí druhý aspekt Indyho povahy. Má hlad furt. Když jsou všichni pesani u vchodových dveří, tak on ne - on je u špajzu... Když zašustíte pytlíkem, je první kdo přijde a poslední kdo odejde. Zvládne slupnout dvojnásobnou porci a pak si jako moučník jít dát ještě něco dalšího... A když dostane kosti, tak je schopen si "na ně" vrtět ocasem a jíst je, dokud nepukne - nejlépe tak, aby se k nim nikdo nedostal. Do misky si ale hrábnout nechá...


Tak takový asi tak Indy začíná být :-)


Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.
produce by © Pavel Spálený - Yučikala Wičaša www.yucikala.net