Chris z Kapky Štěstí - Indy
bernský salašnický kluk - canisterapeut, stopař a skoro záchranář

Výlet po okolí Kolína, aneb začátky se stopováním

(29.3. 2011)
Potkali jsme ovečky
Potkali jsme ovečky

Vydali jsme se na takový menší výlet po okolních lesích u Kolína, aj s přespáním. Zní to hrozně, ale musím říct, že mě lesy příjemně překvapily.   

Ale zpět k Indymu – vyzkoušeli jsme, jak ho bude bavit (a pude mu) stopování. Přečetli jsme si návod z jedné „psí školy“ a dali se do toho. I za cenu, že terén je složitější a počasí té složitosti přidává.

To bylo neštěstí... od rána nejed a my jo...
To bylo neštěstí...
od rána nejed a my jo..
.

Napoprvé Indy naprosto netušil, která bije. Naprosto šíleně hledal tak, že mě suverénně (ležícího, mlčícího) přešel a pak jen v podstatě náhodně zahlíd. Radost měl ale úžasnou!

Tak jsme vše zopakovali. Tentokrát Indy nejenže už pochopil, že čuchat bude celkem vhodné, ale došel bezpečně k mé (poslední) odbočce do křoví. Přešel a uvědomil si, že už stopu nemá. Vrátil se, podíval na křoví a vymyslel strategii „proběhám křoví co to jde a určitě ho najdu“. Proběh kousek ode mne, ale bohužel si zvolil špatný poloměr (který zmenšoval) a tak po čase si s kníkotem sedl k poslednímu mu známému místu, zakníkal a lehl si. Tak jsem si odkašlal, aby měl radost z nalezení. A taky že jo.

Unavený
Unavený
Napotřetí šel v podstatě na jistotu. Hanka naprosto chvíli netušila, kde jsem a kam je vedena. Opět stopu ztratil, ale tentokrát začal vehementně hledat. Při tom si mě všiml a tak byla radost. Napočtvrté se schovala Hanka. Udělala ostrou zatáčku, která Indyho vůbec nezmátla. Jen opět Hanku přešel, uvědomil si chybu a pak ji napravil.

Bavili jsme se všichni.

A v noci – to nás Indy pěkně hlídal. Zvláště pak, když se okolo nás začali domlouvat jeleni. To dal jasně najevo, že on je tady a hodlá nás chránit :-D.

Běžíme


Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.
produce by © Pavel Spálený - Yučikala Wičaša www.yucikala.net