Chris z Kapky Štěstí - Indy
bernský salašnický kluk - canisterapeut, stopař a skoro záchranář

Indy na své první výstavě

(21.7. 2011)

V kruhuIndy se v neděli 17.7. zúčastnil, společně s Elixírem a Erinkou, své první výstavy a to České národní výstavy psů v Mladé Boleslavi.

V kruhuVedro bylo šílený - takže "ideální" počasí pro berňáky. Navíc se mu zalíbila Erinka a taky vlastně všechny feny okolo a výsledek se dostavil: nulová soustředěnost a extrémní tahačský sklony. Začátek tedy nemohl být lepší.

Když pak na něj ale došla řada, tak se nakonec přeci jen sklidnil a kdyby se jednalo o zkoušku poslušnosti, byl by na tom určitě dobře. Hezky chodil u nohy, koukal se na mě a když jsem se zastavil, tak si krásně sednul... Do úplné dokonalosti samozřejmě ještě notná cesta chyběla, ale rozhodně chodil krásně.

V kruhuCož jsou bohužel vlastnosti, které rozhodčího naprosto nezajímaly. Ba spíš naopak. Podle všeho je považoval za ne ty správné. Nejvíce jsme se ale prohřešili tím, že narozdíl od konkurentů jsme byli ještě opravdu štěnětem. Takže Indymu byli vytknuty vzhledové vlastnosti, které jsou prostě v jeho věku, kdy se mu neustále něco natahuje a poměry částí těla mění, normální. Hodnocení VD ale není úplně strašné a tudíž jsme si jej nechali zapsat. Vystavování hold beru za nutné zlo k bonitaci.

Před rozhodčímDovolím si ale dát pár slov o výstavě. Přiznám se, že po několika měsících pravidelné docházky do psí školy (cvičáku) a téměř každodenní práci na získání zkoušky základní poslušnosti, mohu konstatovat, že prakticky všichni psi na výstavě chodili jako prasata (výjimky se našli). Mnozí vystavovatelé dokonce evidentně používali návyky, kterými si psa dál případně zazdili. Bez skrupulí ale přiznávám, že jsem malý pívo a že to není tak dlouho, co jsem se tomu, aby Indoušek něco uměl, začal věnovat. Ale přeci jen... Pravdou ale je, že kvůli výstavě Indouškovi hlavu mást nehodlám - prostě když se zastavim, tak si má u mé nohy sednout a basta. Ať si to komu vadí nebo ne :-D   

Tady se Indoušek rozhod podívat k fence u vchodu...Zažil jsem, že rozhodčí hodnotil i to, zda pes něco umí a pokud si všiml, že umí tak to ocenil (a vice versa). Vlastně tomu tak bylo dosud v mé zkušenosti vždycky. Náš rozhodčí ale přecházel mnohé a mnohé naprosto ignoroval (např. berňáka, který se rozhodčího rozhodl bát a tak před ním hodil "přední zapřenou"). Stejně jako pro mne bylo překvapením, že vprvní čtyřce byl evidentně naprosto přežranej a vykrmenej pes co vypadal, že za chvíli porodí alespoň dvacerčata. Vítězem byl ovšem metrosexuál s pečlvivě zastřiženým každým chloupkem, speciálně ještě postříkaným spešl sprejem... Chyběli už jen silkony...

Hold je to více o subjektivních vjemech. Na tohoto jsem moc pozitivních ohlasů neslyšel a musím konstatovat, že evidentně právem...

A jak na tom byli Elouš a Erinka? To najdete v článcích u Elouška i Erinky. Ale trochu předběhnu a prozradím, že Erinka příjemně překvapila... (jinak si všichni tři odnesli stejné hodnocení)

V kruhu Už je po všem... K vidění bylo i TOHLE....
    K vidění bylo i TOHLE....

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.
produce by © Pavel Spálený - Yučikala Wičaša www.yucikala.net