Chris z Kapky Štěstí - Indy
bernský salašnický kluk - canisterapeut, stopař a skoro záchranář

Indy a dřevo – tahali jsme, taháme a tahat budem

(10.11. 2011)

IndyI vyjeli jsme si na týden zatábořit na Šumavu. A Indy jel samozřejmě s námi. Je to velký táborník, který rád pomáhá (s mytím nádobí) a vůbec dává radost všem tábořícím.

Jenže po docela dlouhou dobu jsme tábořili ve třech – včetně Indouška. A tak, když se vyrazilo na dřevo, tak jsem se rozhodl jej zapojit. K popruhu jsem mu přivázal menší soušku a ať zkusí trochu toho tahu. Vždyť původně berňáci dřevo tahali.

Netušil jsem ale, že to bude mít u něj takový úspěch. Dával sice přednost nárazovému dlouhému běhu před konstantním tahem, ale jak se později potvrdilo, velmi se mu to zalíbilo. Jak jsem začal kácet soušky, už se k nim (na zemi) stavěl a chtěl tahat. Jednou mne předběhl a radostí vyběhl dřív, než jsem stihl soušku uvázat. To se pak panečku divil, že to jde nějak lehce Indy:-).

Dokonce jsme ho jednou vyloženě naštvali, když jsme mu nedovolili tahat dřevo (nešlo o soušku, ale o odřezky z kácení stromů – tzv. melouny). Ono to totiž nebylo prakticky možné. Ale vysvětlujte mu to.

Při tahu jsem mu pomáhal tím, že jsem přizvedával za potah (lano) soušky – aby se nezasekávali o kořeny. Zasekávání jej totiž strašně štvalo a místy i demotivovalo. Ke konci táboření dokonce věděl přesně, kam soušky chci odtáhnout.

A tak nám Indy strašně moc pomáhal s odtahem dřeva. Čímž jsme mu prominuli, že nám snědl snídani nebo si otevřel nutelu a doblízal ji (těmto aktivitám se ale podařilo udělat přítrž). Práce ho vyloženě bavila…
 
Na dřevu Čekáme na Wanahču Na cestě Odpočinek
Indy hlídá hlavně jídlo U stanu Po mytí nádobí měl Indy na čumáčku vločky Indyho profil
Pro změnu Wanahčawin čeká s Indouškem na Yučiho Indyho profil podruhé Tady zrovna žere trávu - prý byla dobrá Unavený po náročném dni
Unavený po náročném spánku Indyho výpomoc - zahřívá a nechá na sebe odložit knížku Indy stanuje - Indy má Wanahču rád
Večerní polehávání Večerní polehávání - na Indouškovi Malé cvičení s Indouškem (zde pochvala) Všichni něco dělají užitečného - i Indoušek
Téměř všichni Indymu klobouk slušel Indyho klacíčkový doutníček

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.
produce by © Pavel Spálený - Yučikala Wičaša www.yucikala.net