Chris z Kapky Štěstí - Indy
bernský salašnický kluk - canisterapeut, stopař a skoro záchranář

Indy hvězdou dne

(15.10. 2014)
a Vlčata s Indyms podzimem můžeme zavzpomínat na léto.
 
Byl jsem opět pozván na tábor skautů z Radotína s prosbou, zda bych neukázal rozdělávání ohně třením dřev a a neudělal pro ně ukázku psích schopností s programem pro děti. A tak jsme s Indym vystopovali "zloděje" a nechali děti trochu promasírovat psím způsobem...
 
I přečtěte si, jak to celé dopadlo z pohledu jednoho ze zúčastněných:
 

fotoLetos nás na tábor, stejně jako minulý rok, přijel navštívit woodcrafter Yučikala spolu s Lesničkou a bernským salašnickým psem Indym. Nejdříve nám všem Yuči vysvětlil, jak lze rozdělat oheň dřením dřev za použití luku a potom nám vše názorně předvedl. Nevypadalo to snadně, ale přesto jsme měli možnost si tuto metodu vyzkoušet. A skutečně – snadné to vůbec nebylo a tak mi i nadále nezbývá nic jiného, než k rozdělání ohně použít sofistikovanější způsoby. Nicméně to byla velmi zajímavá zkušenost.
Canisterapie v praxi

Další část programu s Yučim byla v rámci tzv. táborových klubů, při kterých jsou děti rozděleny na skupiny, které se postupně vystřídají na jednotlivých klubech. Yuči nejdříve děti seznámil s canisterapií, tedy terapií, při které je člověk v kontaktu se psem. Následně si děti mohly např. lehnout na Indyho, který je ke canisterapii vycvičen, nebo nechat Indyho, aby si lehl na ně.

Yuči nám pak ukázal základní hlasové i neverbální povely, na které Indy poslouchá a děti opět měly možnost si je

vyzkoušet. Když zhruba 15 mladších vlčat (chlapců ve věku 6-11 let) začalo společně dávat Indymu pokyny, byl jsem překvapen, s jakým klidem Indy situaci zvládl. 

Program byl zábavný a zajímavý a stejně jako minulý rok, i letos byl Indy považován dětmi za hvězdu programu.  Chtěl bych Yučikalovi, Lesničce a Indymu poděkovat za návštěvu, která doufám nebyla poslední.

Ukázka stopování - hledáme zloděje aut Ukázka stopování - hledáme zloděje aut Zaujaté světlušky Ukázka rozdělávání ohně Indy byl pro mnohé magnetemVšichni se na Indyho těšili Canisterapie v praxi Canisterapie v praxi
David Oppl

Nutno podotknout, že Indy byl prostě hrdinou. Dětí bylo 45...
 

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.
produce by © Pavel Spálený - Yučikala Wičaša www.yucikala.net